февруари 22, 2024

Инж. Емануил Манолов даде началото на велопоход в Павликени

0

Кметът на община Павликени инж. Емануил Манолов даде началото на велопоход, с който започна воден празник на язовир „Александър Стамболийски“. Градоначалникът поведе над 30 колоездачи към язовира.

Проявата беше в рамките на първата регионална туристическа проява „Опознай Павликени и павликенския край“ и водния празник на язовира, организиран от  Община Павликени, ТД „Росица“ и Клуб по водни спортове „Росица“ – Павликени.

Сред участниците имаше много деца и младежи, както и хора с всякакви професии. Включи се и председателят на постоянната комисия за младежта, спорта и туризма Христо Кавалски. От Исперих, Силистра и още много други градове дойдоха участници в празника, както и туристите от похода по стъпките на Хаджи Димитър и Стефан Караджа. Те започнаха празника с изминаването на 20-километровото трасе.

По-късно през деня, край язовира, всички участници се надпреварваха в майсторско управление на велосипед, улов на риба, воден слалом с едноместни и двуместни канута в тихи води, както и преплуване на язовира. Проведе се и традиционният кулинарния конкурс за направа на рибена чорба.

Грамоти и книги връчиха организаторите на всички шампиони в отделните състезания.

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *