ВМРО издигна доц. Милен Михов за кмет на Велико Търново

0

Войводите залагат на кампания без пестене на критики, но и без дамгосване

М. Милчева

Областният лидер на ВМРО и народен представител доц. Милен Михов е кандидатът на войводите за кмет на Велико Търново. Това съобщиха днес от ръководството на партията в региона. Червено-черните издигат свои кандидати за управници и в общините Горна Оряховица и Златарица – съответно Кирил Кирилов и Пенчо Чанев. Номинациите са били обсъдени и одобрени на заседание на националното ръководство на 2 септември.

Точно преди 20 години, в далечната 1999 -та, ВМРО за пръв път участва самостоятелно в местните избори в Русе и Велико Търново, припомни доц. Михов. От тогава партията непрекъснато участва в работата на местната власт, на общинския съвет и на администрацията.

Влизаме в кампанията със самочувствие и голяма доза спокойствие, каза Михов. Той припомни, че през 99-а е бил първият общински съветник от ВМРО във Велико Търново, има пет мандата  като съветник и познава работата на администрацията и проблемите в общината и града. Не следваме олимпийския принцип, че е по-важно участието, отколкото победата, а олимпийския девиз – по-бързо, по-далеч и по-силно, каза той.  Няма да пестим критиките, но и няма да дамгосваме. Ще предлагаме решения за подобряване на постигнатото през последните години, което не е малко.  Ще целим обединение на лявото и дясното в името на по-доброто бъдеще на Велико Търново и общината, допълни доц. Михов.

Един от акцентите на ВМРО в цялата страна е постигането на безплатни детски ясли и градини. Друг приоритет ще са комуникациите, транспорта и инфраструктурата. След няколко години Велико Търново ще е свързан с две големи магистрали  „Хемус” и „Русе – В. Търново”.  Ще има пряка връзка с две големи европейски летища – тези в Букурещ и София. Това означава все по-засилващ се туристически поток. Ако сега имаме проблем с транспорта и паркирането, какво ще е тогава?, попита кандидатът за кмет, който подчерта, че усилията на партията му ще са насочени именно в тази посока.

Винаги сме предлагали прагматични решения, а не политическа риторика и дамгосване, затова аз няма да се превръщам в Мая Манолова за Велико Търново, каза още доц. Михов.

Във Велико Търново войводите ще се целят поне в четирима общински съветници. Листата няма да е партийна, ще има силно гражданско присъствие. Колкото до коалиционните партньори от НФСБ и „Атака”, Михов съобщи, че хората на Валери Симеонов  ще имат своя листа и водят разговори за  кмет в във В. Търново, но в това няма коалиционна драма. „Атака” все още са неоткриваеми.

Кандидатът за кмет на Златарица Пенчо Чанев  заяви, че ще се стреми към довършване на започнатите проекти –  пречиствателната станция, канализацията и  сто процента асфалтиране на улиците във всички села. Той припомни, че Златарица е една от първите общини в страната, където още през  2011 година са премахнати таксите за детските градиди и храненето в тях е белзплатно.

Кандидатът за кмет на Горна Оряховица Кирил Кирилов е икономист по образование, предстои му  дипломиране по право. Той е три мандата общински съветник, общински председател на ВМРО. Кирилов подчерта, че освен за безплатните ясли и градини, той и колегите му ще работят за отваряне на денонощна аптека в града. Всички тези дейности ще подпомагат борбата с демографската криза и изтичането на млади хора и семейства от региона.

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *