Нейко Генчев сам композира, изпя и засне песен против ядрените централи

0

 

Видният великотърновски общественик Нейко Генчев сам композира, изпя и засне видеото на „Атом блус“ . То вече се върти в YouTube, където може да бъде слушано на https://www.youtube.com/watch?v=Epzi7INmkow

.„Не искам този атом, аз имам слънце, вятър и вълни. Вземи си своя атом и дето щеш го отнеси“, гласи недвусмисленото послание на песента, която е дълга две и половина минути и вече събира одобрението на феновете.

Клипът също е дело на самия Генчев, и въпреки че са използвани кадри от авариите в Чернобил и Фукушима , видеото е с позитивно послание, да не „правим глупости“, уточнява самия Генчев. Целят му авторски проект пък струва едва един лев, за разлика от нашумялата напоследък песен „Усмивка за теб“, чието видео струва около 30 000 лв. Припомняме, че наскоро АЕЦ „Козлодуй“  навърши 45 години и това стана повод ръководството му да възпее ядрената енергетика. Впрочем клипът, който е по международния проект на  „Росатом” – „Песни на атомните градове” събра доста противоречиви коментари и оценки.

Нейко Генчев е един от най-креативните великотърновци. Енциклопедист, издател, преводач, бизнесмен, общински съветник и музикант, той не спира да прави креативни провокации. Не отдавна по негова покана във Велико Търново гостува световно известният писател и журналист Ерик Уайнър.

Снимки: личен архив и Фейсбук

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *