Социалисти и антифашисти почетоха 9-ти септември във Велико Търново

0

 

Общинският партиен съвет на БСП и местното ръководство на Българския антифашистки съюз за поредна година почетоха 9-ти септември. По традиция симпатизанти на лявата идея се събраха на Братската могила в парка „Марно поле“.

Честванията започнаха с едноминутно мълчание в памет на загиналите антифашисти и борци за социална справедливост. По повод 75 години от победата над фашизма в България слово произнесе заместник-председателят на Общинския партиен съвет на БСП- Михаил Михалев.

„Датата 9-ти септември няма как да бъде забравена, защото зад нея стои идеала на поколения българи, които вече 75 години отдават почит към подвига на хората, които направиха възможно освобождението на България от „кафявата чума“. Техните действия и последвалата антифашистка политика на страната ни запазиха териториалната цялост на България, въпреки че великите сили по онова време са имали други намерения за съдбата ни. Това, което ни води всяка година тук обаче е идеалът, в който продължаваме да вярваме, въпреки опитите за подмяна на историята“, сподели в словото си Михаил Михалев.

С поздрав към всички по случай празника се обърнаха още народният представител Валентин Ламбев и председателката на Демократичния съюз на жените Желка Денева. Те подчертаха значимостта на датата 9-ти септември, идеята за по-справедлив живот в България и икономическия подем на страната ни след 1944-та.

Тази година, по повод 9-ти септември, бяха подготвени и специални грамоти от Управителния съвет на Българския антифашистки съюз. Те бяха връчени антифашисти и социалисти за активно участие в борбата срещу фашизма, неофашизма, за мир, свобода, демокрация, солидарност и социална справедливост.

На събитието присъстваха още областният председател на БАС- Лидия Прокопова, заместник-председателят на Общинския партиен съвет на БСП- Красин Каракоцев, общински съветници и представители на Младежкото обединение.

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *