Германия направи дарение за новата сграда на полицията в гр. Елена

0

 

Полицията в Елена получи голямо дарение от мебели за обзавеждането на новата сграда, в която ще бъде настанено Районното управление. Дарението е осигурено с любезното съдействие на почетния консул на Република България в провинция Хесен –Германия. Инго-Ендрик Ланкау е и почетен член на германо-българското дружество в Дармщат с 40-годишна ползотворна дейност без прекъсване в отношенията между двете страни.

Миналата есен почетният консул посети град Елена и се срещна с кмета инж. Дилян Млъзев. Като дългогодишен преподавател и специалист в областта на пожарната и аварийната безопасност, гостът прояви интерес и посети Районната противопожарна служба и Районното полицейско управление в града. По това време вече се извършваше ремонт на сградата на бившата детска градина в Елена, която общината предостави на полицията с договор за дарение. Още тогава почетният консул откликна на молбата на началника на РУ на МВР главен инспектор Тодор Тодоров и пое ангажимент за доставка на запазени мебели за сградата. Преди половин година обзавеждането бе събрано на склад от полицията в гр. Майнц, в съседната на Хесен провинция Райнланд Пфалц. Доставката се забави заради усилено търсене на спонсор на транспортните разходи. Те бяха поети от „Изола-Петров“ ЕООД София – водещ производител на хидроизолационни материали. Благодарение на отзивчивостта на дружеството, дарението пристигна безпрепятствено от Майнц в Елена.

Над 230 броя мебели – бюра, шкафове, контейнери, маси, столове вече са разпределени по стаите. Очаква се в скоро време полицейските служители да се преместят в новата сграда. Сега управлението се помещава в една от най-старите постройки в Елена – бившият конак, строен преди повече от век.

 

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *