Павликени среща Есенния панаир с богата програма

0

 

Разнообразна програма ще има за Есенния панаир на Павликени, съобщи кмета на града инж. Емануил Манолов. Тя ще започне още на 14-ти  и 15-ти септември, когато ще се проведе V кръг от Траялния шампионат на България „Екстрийм 4х4“.

На 17-ти септември, в НЧ „Братство-1884“, театър „Искри и сезони“ ще представи комедията „Женско царство“. Билетите са от 6 и 8 лв. На 19-ти септември, от 17.30 часа, отново в читалището, ще бъде представена книгата „Една любов“ на Албена Димитрова.

На 20 септември започва мини рок фест с изпълнения на култовата група „Обратен ефект“. В проявата ще участват още и местните групи „Flight”, Bagabonti” и “City Dogs”. Фестът започва в 18.30 часа в“Muzic pub” на Общинския пазар.

В програмата на есенните празници е предвидено и спортно събитие. На 21-ви септември, от 9.00 ч. на терена с изкуствена настилка срещу стадион „Ганчо Панов“, ще се проведе IV детски футболен турнир за купата на кмета. Проявата се осъществява с помощта на Сателитен Ротари клуб „Павликени-Бяла черква“.

На 21.09. ще е кулминацията на празненствата. За всички жители и гости на Павликени ще пее поп-фолк изпълнителката Джена. Концертът ще е на площад „Свобода“ от 19.30 ч.

Празничната програма ще завърши с „Хоротека“ с благотворителна цел. Тя ще се проведе на 22. 09. от 17.30 часа на площад „Свобода“.  Всеки, който иска да се включи ще получава стикер на цена от 3 лв. Ще има и урни за дарения. Събраните средства ще постъпят за лечението на Тихомира Маринова, Александър Маринов и Красимира Горанова.

За трета поредна година Павликени ще посрещне най-добрите офроуд състезатели в страната. Градът ще бъде домакин на V кръг от Траялния шампионат на България, като почитателите на екстремните спортове ще могат да се насладят на спортното шоу на 14-ти и 15-ти септември. Началото е от 9.00 часа в местността „Старото стрелбище“.

Проявата се организира от местния клуб „Екстрийм 4х4“ и Община Павликени. В нея ще участват екипажи от цялата страна, като участниците са разделени в 6 основни класа. В „Отворен софт“ сили ще премерят 19 возила, а за „Отворен хард“ заявка са дали 6.

И тази година по трасето ще има нови зони. Изградена ще бъде специална пирамида с 200 гуми. Направени са „слонски стъпки“ , „мечи стъпки“ и ровове.

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *