С 95 000 лв. ремонтираха детска градина в Свищов

0

 

С ремонтирана фасада и обновена мебелировка започва новата учебна година ДГ „Чиполино“ в Свищов. Директорката на детското заведение Боряна Цонова изрази своята благодарност към общинското ръководство, за усилията и средствата, които са вложени в създаването на по-добри условия за функциониране на градината и с грижа към децата. Г-жа Цонова разказа, че южната фасада на сградата е била увредена от градушка, което е наложило нейния ремонт и свежо декориране. Подменен е старият парапет, направена е хидроизолация на терасите на втория етаж в южния и северния сектор, а всеки момент се очаква да пристигне и новата входна врата.

Част от покрива е ремонтиран, изцяло подменена е компрометираната водосточна система, поставени са метални улуци. Ремонтирани и подменени са също и част от гредите, които са поддали във времето.
Доставено е ново оборудване на спалните, нови легла и нови гардероби.  Изцяло ново подово покритие е поставено в едната яслена група и в спалнята на другата. Занималните  са обзаведени с нови шкафове, олекотени и подвижни меки мебели и пуфове в детски стил, на които децата много се радват и много харесват. В сектор „Детска градина“ са доставени нови шкафчета. В кухнята също е направен частичен ремонт.


За ремонтните дейности община Свищов е вложила собствени средства в размер на  94 702 лв.
Общите инвестиции, които кметство е направило в образователната среда за новата учебна година, свързани с ремонти, електроуреди и обзавеждане в детските градини, възлизат на 128 235 лв., от които 50 хил. лв. са по Капиталовата програма, а останалите средства са от Бюджета на Общината по други дейности в образованието.

 

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *