Две „горещи следи” водят към  великия  Фреди Меркюри в тазгодишното издание на конкурса „Сребърна Янтра”

0

Малката Поли Иванова с 50 милиона гледания на песента „We Will Rock You“в интернет

 

Преди години в Англия големият Фреди Меркюри прави признание на една българка, казвайки й: „Не съм виждал очи като твоите”, а по-късно  изрича думи, които тя ще запомни за цял живот: „Бъди себе си!”! Красавицата с невероятните зелени очи  и още по-невероятен глас  е певицата Камелия Тодорова.

Тази година Камелия Тодорова ще бъде председател на Международното жури на конкурса „Сребърна Янтра” във Велико Търново. Тя поема щафетата от други два колоса в българската поп и рок музика – Васил Найденов и Силвия Кацарова.

„Филмът  „Бохемска рапсодия”  отново ни накара да си спомним Фреди, макар че той никога няма да бъде забравен. Всъщност, Фреди не е такъв, какъвто го представят. В действителност той е много по-стеснителен и много по-скромен в живота, но в работата си е железен  – негови са идеите, негова е музиката, която „Queen” правят” – споделя мнение от първо лице единствено число Камелия Тодорова, която има професионалния шанс не само да се запознае с Фреди Меркюри, но и да работят в едно студио в Англия и Германия, да бъдат лични гости на директора на фестивала в Монтрьо, да разпускат заедно на среднощни партита…

Камелия е първата българска певица подписала договор със западна компания – „Virgin Records Germany” , като Camy Todorow. Компанията издава два нейни сингъла – „Bursting at the Seams“ (1985 г.), с продуцент Роджър Тейлър от „Queen” и нейната версия на класическото парче на Арeта Франклин („Chain of Fools“ (1986 г.)).

Работата ѝ я свързва с много интересни личности от световния шоу-бизнес – не само с Фреди Меркюри, но и с Майкъл Болтън, Джордж Майкъл, Бой Джордж, с джаз легендите Дон Чери, Алберт Мангелсдорф, триото на Стан Гец, групата на Чарлз Мингъс „Мингъс Дайнасти”, а също и с  Робърт Де Ниро, Никита Михалков и др.

Втората горещата следа „Фреди Меркюри”  в конкурса „Сребърна Янтра” 2019 ни отвежда към една малка изпълнителка, която ще видим за втори път на сцената на МДТ „К. Кисимов” – Поли Иванова. Седемгодишна тя участва от името на своя роден град Бургас, а сега – вече на 12, Поли е част от музикалното семейство „Highlight Singing Academy” (Сф) на педагожката от „Х Фактор” Искра Милкова .

В началото на този месец малката певица се превърна в истинска интернет сензация след като нейното изпълнение на „We Will Rock You“ на Националния стадион „Васил Левски“ събра 50 милиона  гледания. Всъщност, клипът с това изпълнение е от преди две години и е част от програмата за  благотворителния футболен мач на фондация „Димитър Бербатов“ срещу звезден тим на фондация „Луиш Фиго“. Видеото е качено едва сега на 1 август на страницата     “I Love Music” и преди изтичането на месеца е гледано над 47 милиона пъти и споделено 1,1 милиона пъти!

Публикувалите видеото го озаглавяват „10-годишно момиче пее „We Will Rock You“. Десетки хиляди коментират и засипват със суперлативи малката певица. Сред  почитателите й има и такива, които са написали: „Фреди Меркюри би бил горд, ако види това! Каква увереност! Какъв глас! Какво присъствие!”

Тази есен Поли ще бъде седмокласничка в Музикалното училище в София. Свири на пиано, китара и укулее; опитва се и да композира.

На сцената на международния конкурс „Сребърна Янтра” Поли Иванова ще излезе със своята китара и ще си акомпанира сама за една от песните. Гласовитата певица не се страхува от конкуренцията. Казва, че след като толкова малка е изпяла песента на великия Фреди Меркюри с такъв успех, предизвикателствата не могат да я плашат, а само да я мотивират повече и повече.

 

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *