декември 4, 2023

Съдят великотърновец, застрелял мъж с незаконен пистолет

0

На 16 септември 2019 г. Великотърновският окръжен съд ще гледа наказателно от общ характер дело , а подсъдим по процеса е 37-годишният Мартин С. Г.

Делото е образувано по обвинителен акт на Окръжна прокуратура – Велико Търново, с който подсъдимият Мартин С. Г. от гр. Велико Търново е обвинен в това, че на 29.06.2018 г. в старата столица на ул. „Магистрална“  умишлено умъртвил Красимир Г. М. (р.1959 г.) от гр. Полски Тръмбеш с използване на пистолет. Красимир е починал на 30 юли същата година.

Мартин С. Г. е обвинен и в това, че период от неустановена начална дата до 30.06.2018 г. е държал огнестрелно оръжие и боеприпаси, без да има за това надлежно разрешително по чл. 56 ал. 1, вр. чл. 50 ал. 3 вр. ал. 2 от Закона за оръжията, боеприпасите, взривните вещества и пиротехническите изделия (ЗОБВВПИ. Пистолетът е газов „Екол Волга“, кал. 9 мм., с отстранена от цевта преградна муфа, представляващ в това си състояние огнестрелно оръжие по смисъла на ЗОБВВПИ. Боеприпасите са 8 броя преработени сигнални (халосни) патрони, калибър 9 мм., допълнително снарядени с метална сачма с диаметър 4,5 мм

Делото се гледа за втори път от състав на Окръжен съд – Велико Търново, след като предходната присъда бе отменена от Апелативен съд – Велико Търново, а делото бе върнато за ново разглеждане.

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *