Труд, труд и никакъв мързел е рецептата за дълъг живот на 100-годишния Драган Златев

0

Труд, труд и никакъв мързел, е рецептата за дълъг живот на 100-годишния Драган Златев Драганов от златаришкото село Сливовица. Преди дни ветеранът е  отпразнувал своя вековен юбилей, а на празника му са се събрали много родственици, близки, кметовете на Златарица и село Сливовица, председателят на Областния съвет на ветераните от войните във Велико Търново Иван Коев, секретарят на организацията Иван Иванов, в.р.и.д началникът на Великотърновското военно окръжие майор Веселин Тинков и много др.

Дядо Драган е разказал живописни спомени от участието си във Втората световна война. В знак на уважение към неговата достолепна възраст и за участието му във военните действия министърът на отбраната Красимир Каракачанов го е  наградил с медал и грамота.

Председателят на Съюза на ветераните от войните на България доц. д- р Иван Сечанов е удостоил юбиляра с плакет и грамота. Кметовете на Златарица и на  . Сливовица са връчили на бай Драган предметни награди, а Иван Коев го е наградил от името на Областната организация със сто лева и му е връчил поздравителен адрес. Подаръци са били поднесени и от Пенсионерския клуб и съселяни, а неговите приятели от читалището са го изненадали с торта на военна тематика.

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *