Станислава Стоянова: През 2021 ще е факт двойно увеличение на учителските заплати, спрямо началото на този мандат

0

През 2021 година учителската заплата ще достигне близо 1800 лева, с което ще бъде изпълнен ангажиментът на правителството за двойно увеличение на учителските възнаграждения, спрямо началото на мандата. Това информира великотърновският народен представител и член на парламентарната комисия по образование и наука Станислава Стоянова. Тя припомни, че през септември 2017 г.учителските заплати бяха 900 лева, а догодина вече ще надхвърлят 1500 лв. За бюджетната 2020 г. ще бъдат предвидени допълнително 360 милиона лева за възнагражденията на педагозите. През 2021 година ще бъдат отпуснати допълнително още толкова.

Народният представител Станислава Стоянова информира също, че тази и миналата година в страната са извършени най-много ремонти на училища – в над 1000 училищни сгради това лято. За програмния период 2007-2013 по приоритет „Образователна инфраструктура“ са реализирани проекти за над 430 млн. лв., а за 2014-2020 – 582, 6 млн. лв. Освен тях в подобряване на материалната база се влагат средства по национални програми от държавния бюджет, сериозен е и делът на общински проекти за повишаване качеството на учебната среда, допълни Стоянова.

В навечерието на първия учебен ден Станислава Стоянова и великотърновските й колеги от най-голямата парламентарна група Клавдия Ганчева и Станислав Стоянов поздравиха учители, родители и ученици от региона. В поздравителния адрес народните представители изразяват задоволството си от това, че училищата в региона и страната не престават да се развиват. „Непрекъснато се обновява материално-техническата база, повишава се професионалният и социален статус на учителите.Всичко това утроява емоциите на днешния празник!В наше лице и занапред ще имате съмишленици и приятели. Оставаме съпричастни, както към успехите, така и към нуждите и предизвикателствата, които бихте срещнали през учебната 2019/2020 година“, се казва в поздравителния адрес от народните представители от ГЕРБ.

 

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *