Благородно! Вместо за цветя, второкласници от ОУ „Бачо Киро“ събират пари за лечението на малката Нелис

0

 

Второкласници от великотърновското ОУ „Бачо Киро“ ще проведат кампания по набиране на средства за лечението на малката Нелис Кедова, чиято съдба трогна хиляди търновци и българи. Това съобщиха родители на децата и уточниха, че инициатива на учителката Ивелина Стефанова е посрещната безрезервно от малките ученици и техните родители. Идеята е вместо пари за букети, средствата да се събират в специална кутия, която ще бъде поставена във фоайето на учебното заведение. Дарителницата обаче ще остане до Коледа, когато цялата сума ще бъде предадена на семейството на Нелис. А иначе утре малките ученици ще съберат по 25 лв. от клас.

Припомняме, че малката Нелис страда от невробластом и вече претърпя операция по отстраняване на тумор от лявата надбъбречна жлеза. За скъпоструващата интервенция дарители събраха 100 000 евро за рекордните десетина дни, а операцията бе направена в клиника в Истанбул.Сега обаче предстои курс по химиотерапия, за който също са необходими средства. По тази причина кампанията по събиране на средства продължава с пълна сила…

Вчера пък десетокласници от болярския град решиха вместо букети, за съберат пари за лечението на майка на двама свои съученици, която страда от левкемия.

 

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *