Известният художник Владимир Чукич открива изложба във Велико Търново на 19.09.2019 от 19 часа

0

М. Милчева

Изложба графика,  живопис, акварел на известния и колоритен художник Владимир Чукич ще бъде открита на 19. 09.2019 от 19 часа в галерията на хотел „Арте“ във Велико Търново.

Черногорецът по бащина линия Владимир Чукич е роден през 1958 г. в Хасково. От ранна възраст е завладян от магията на джаз музиката, но личната му дилема между визуалното и музикалното изкуство намира отговор в Художествената гимназия в Казанлък. Пътят му на художник е вече начертан и младият творец записва специалност „Графика и илюстрация“ във Великотърновския университет. Разочарован от това, че трябва да учи марксизъм ленинизъм и политикономия, Чукич зарязва следването, купува от Варна графична преса и отива в Самоков, където от печатарите в литографската база на СБХ научава най-големите тънкости на графичните техники. Въпреки любовта си към графиката, през последните години работи и живопис. Владимир Чукич живее далеч от суетата и цивилизацията в обезлюденото кърджалийско село Тополчане заедно със съпругата си Павлина, която също е художник.

Чукич участва редовно в национални и международни биеналета на графиката, има реализирани множество изложби в страната и чужбина  – Италия, Холандия, Русия, САЩ, Франция, Сърбия, Турция, Латвия, Полша, Германия. Творбите му са притежание на частни колекции у нас ив в целия свят.

Владо Чукич е брилянтен график, произведенията му се отличават с чист рисунък, майсторско боравене с различни графични техники и интригуващи сюжети. Носител е на много наши и международни награди.

Не изневерява и на другата си любов – музиката и по-точно джаза, и често свири в местния артистичен бенд  „Емпти ботълс”.

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *