Депутатът Станислав Стоянов изпрати първокласничка, иска тя да израсне като патриот и да чете книги

0

 

М. Милчева

Народният представител от ГЕРБ Станислав Стоянов днес изпрати в първи клас своята дъщеря Сияна. Той беше гост на официалното откриване на учебната година в ОУ „Св. Патриарх Евтимий” във Велико Търново, където малката госпожица ще учи в I а клас.

Станислав Стоянов и съпругата му Петя придружиха Сияна и в учебната стая, където децата се срещнаха със своите първи учителки и получиха първите си буквари и читанки.

Много се вълнуваме в този първи учебен ден заедно с дъщеря ми, сподели Стоянов. Той каза, че основното, на което иска да научи детето си, е тя да бъде добър и възпитан човек. Със сигурност ще й предаде и любовта си към българската история и българските традиции, които той самият почита много. Патриотичното възпитание според него е изключително важно за децата и малките хора и затова Сияна придружава родителите си в обиколките на всички исторически обекти и забележителности в страната.

Станислав Стоянов е един от учредителите на сдружение „Пазители на българщината”, членува в Ротари клуб – Велико Търново, и в църковното настоятелство на храма „Св. Св. Кирил и Методий”. Участник е в десетки родолюбиви и благотворителни инициативи.

Голямата му страст през последните години са българските народни носии, затова цялото семейство има по няколко костюма, създадени по автентични модели. Малката Сияна също облича редовно своята носия и я носи с радост.

 

 

 

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *