И община Лясковец участва в кампанията „Да почистим България заедно“

0

 

Община Лясковец се включи за поредна година в националната кампания „Да изчистим България заедно”. Инициативата, подета от bTV Меdia Group се превърна в най-мащабния обществен проект в страната. Целта е да се обединят усилията на медиите, гражданите, бизнеса и институциите за да бъдат градовете и селата ни по-чисти, за да опазим българската природа и да провокираме общественото съзнание и отговорност.

Ръководство на общината осигури ръкавици и чували, а събраните боклуци от доброволците, бяха поставяни в близост до контейнерите за събиране на битови отпадъци и се извозваха в двата неработни дни.

Общинска администрация и общинските звена почистваха в малък и централен градски парк, спортни площадки, стадиона, местността „Светицата”, „Лесопарка”, пътя към манастира, поляните около Петропавловския манастир и други. В почистването се включиха и най-малките – децата от детските градини, а екипите на читалището и училищата облагородиха дворните пространства в навечерието на първия учебен ден. Почистваха и възрастните хора около пенсионерските си клубове. По общинските села също бяха организирани акции по доброволно почистване на терени, определени от кметовете

 

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *