декември 7, 2023

Феи на знанията зарадваха първокласниците в ОУ „Св. Патриарх Евтимий”

0

М. Милчева

Феи на знанията зарадваха първокласниците в ОУ „Св. Патриарх Евтимий” във Велико Търново. Добрите орисници влязоха във всички паралелки с най-малките ученици, разказаха им за магията на науката, задаваха им гатанки, а в игрите, които бяха измислили, се включиха както учениците, така и техните родители и учители.

Празникът в училището, което тази година празнува своя 50-и юбилей, започна в 8.30 часа с посрещане на знамето.  На тържеството присъстваха кметът Даниел Панов, председателят на великотърновския общински съвет Венцислав Спирдонов, народният представител Станислав Стоянов, председателят на училищното настоятелство Петко Павлов , бивши директори на училището, много родители.

Да се гордеят със славното минало на Велико Търново и да градят неговото добро бъдеще пожела на учениците кметът Даниел Панов. Той призова децата да учат и да успяват, благодари на родителите за подкрепата, а на учителите за всеотдайната им работа.

За началото на новата учебна година в небето полетяха бели гълъби и балони – символ на надеждата за светлина и знания.

Над 8550 ученици влязоха в класните стаи във Велико Търново днес. 6799 от тях  чуха първия звънец в общинските училища, а над 1750 – в професионалните гимназии.

Почти във всяко училище има деца, които са на великотърновци, завърнали се от чужбина – близо 20 са тези ученици само в ОУ „Бачо Киро“ и Хуманитарна гимназия „Св. св. Кирил и Методий“. Гимназии в старопрестолния град са избрани от ученици и техните родители дори от Южна България.

 

 

 

 

 

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *