декември 5, 2023

Адвокатът фотограф Валери Ставрев прави първа самостоятелна изложба

0

М. Милчева

Известният великотърновски адвокат Валери Ставрев показва своя първа самостоятелна изложба със снимки. Това е дълго чакано събитие от търновската общественост, която от години с интерес следи неговите прояви като талантлив фотограф. Няма събитие в старата столица, което да не е отразено през неговия обектив, а кадрите му се отличават с точност, находчивост и оригинален поглед.

Първоначалната идея беше да покажа 60 снимки, но не ми даде сърце да ги „орежа” до този брой и реално в изложбата творбите ще са 66, каза за „Болярски новини” Валери Ставрев. Два дена след откриването на експозицията, той навършва сериозните 60 години и това е един от поводите за събитието.

В изложбата ще бъдат показани различни сюжети . Ставрев първо решил тя да бъде посветена само на великотърновската тематика, но после разширил кръгозора и посетителите ще могат да видят снимки от негови пътувания в България и извън страната, лица на хора, стрийт фотография, пейзажи и други.

Изложбата ще бъде открита на 3 октомври от 18 часа във фоайето на Народна библиотека „П. Р. Славейков“.

Какво е провокирало един правист да хване фотоапарата и той да се превърне в част от неговия живот, коя е истинската фотография, направил ли е снимката на живота си, необходимо ли е чувство за хумор, за да си добър зад обектива?  Отговорите на тези и други въпроси, четете скоро в интервю с Валери Ставрев в „Болярски новини”

 

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *