Двете училища в Елена посрещнаха учениците си обновени и грейнали фасади

0

 

Двете училища в Елена – СУ „Иван Момчилов“ и НУ „Иларион Макариополски“ посрещнаха своите ученици за първия учебен ден изцяло обновени и с грейнали фасади. След близо пет десетилетия мечтата на еленчани се сбъдна, благодарение на проекта на общината по ПРСР за внедряване на мерки за енергийна ефективност. За ремонта и реконструкцията на училищните сгради, за подмяна на дограмата и покривите, за отоплителни и осветителни инсталации бяха вложени над 2 милиона лева. Строители и монтажници, десетки специалисти приеха отговорно и присърце работата и приключиха с дейностите за началото на новата учебна година. Много безвъзмезден труд вложиха целите колективи на двете училища, както и група ученици, доброволци от Младежкия червен кръст, за почистването, боядисването и подготовката на класните стаи. На всички кметът инж. Дилян Млъзев благодари и пожела успешна учебна година, изпълнена с предизвикателства и удовлетвореност. С негово лично послание 66 първокласници, с девет повече от миналата година, получиха книжка, а от Ротари клуба в града – учебно помагало за подарък.

Представители на общинското ръководство участваха в тържествата за новата учебна година в петте училища и петте детски градини в общината. Нов етап в обучението започва за училището в с. Майско, което прие първите 24 осмокласници вече като Обединено.

Близо 770 ученици събра школският звънец за първия учебен ден. За последните две години те са намалели с около 60. В Детска градина „Радост“ в Елена ще има две групи с най-малките, тъй като са приети 43 деца. Към средищните училища – двете в града и основното в Беброво ще пътуват около 150 ученици с шест училищни автобуса, като новият ще пристигне през м.ноември.

 

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *