Великотърновският театър изпрати успешен летен сезон

0

 

 Успешен летен сезон изпрати Музикално-драматичен театър „Константин Кисимов” във Велико Търново. В началото на септември артистите от търновския храм на Мелпомена успяха да покорят публиката в Югозападна България, където бяха на четиридневно турне. Те изиграха общо пет спектакъла в Дупница, Разлог, Сандански и Петрич.

На открити сцени в Дупница и Сандански трупата представи мюзикъла „Българи от старо време”. С друго обичано заглавие в своя афиш – „Криворазбраната цивилизация”, МДТ участва в първото издание на Фестивала на мюзикъла и оперетата „Петрич 2019”.  Мюзикълът по музика Дечо Таралежков и текст на Добри Войников беше аплодиран и от публиката в Разлог. В турнето беше включено и детското заглавие „Пипи Дългото чорапче”. За първи път нашият театър излезе на сцена в Дупница, Разлог и Сандански, а публиката наистина ни прие много радушно, сподели директорът на МДТ Васил Вълчев.

Оперетата „Теменужката от Монмартър” на Имре Калман е най-играното представление на великотърновския театър през юли. С него те са гостували в Ловеч, Карлово, Хисаря и Габрово. С шедьовъра на Калман екипът на МДТ „Константин Кисимов” за трети път участва в Летния фестивал на българските оперни театри „Сцена на вековете”. Представлението на крепостта „Царевец” бе аплодирано от около 800 зрители, сред които имаше ценители на изкуството от цялата страната и гости от над 10 държави. В края на август по покана на кмета на Община Велико Търново Даниел Панов солисти, актьори, оркестър, хор и балет представиха сред естествения декор на царския дворец и оперетата „Баядерка”. Спектакълът премина под патронажа на кмета и също беше посрещнат с много добре от публиката.

С „Баядерка” на Калман великотърновският театър гостува в Ботевград. Спектакълът беше представен и на сцената на театъра през юли. Най-играното заглавие на драматичната трупа през летните месеци е „Госпожа Министершата” на Бранислав Нушич.

С три нови постановки ще зарадва своята публика екипът на МДТ „Константин Кисимов” до края на годината, съобщи директорът Васил Вълчев. На 19 и на 25 септември от 19 часа в голяма зала е премиерата на мюзикъла „Зех ть, Радке! Зех ть!”. Той е създаден по комедията „Михал Мишкоед” на Сава Доброплодни и музика на Димитър Вълчев, а текстът на песните е на Миряна Башева. След това започват репетиции на операта за деца „Патиланци” по мотиви на „Патиланско царство” на Ран Босилек. Музиката е на Александър Йосифов, а либретото е написано от Банчо Банов. За режисьор на музикалния спектакъл е поканен Стефан Донев. Пиесата „Татко в мрежата” на английски драматург Рей Куни ще репетират артистите от драмата.

 

 

 

 

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *