„Царевград Търнов“ обяви условията за фотоконкурс „Празникът на Самоводската чаршия”

0

Общинската туристическа агенция „Царевград Търнов“ обяви условията за фотоконкурс „Празникът на Самоводската чаршия”. Както „Болярски новини” писа, той е провокиран от огромния интерес и стотиците снимки на инсталацията от цветни чадъри, които тази година красят емблематичното място, на което ще се проведе традиционната Нощ на Самоводската чаршия и Фестивал на занаятите.

Имате пълна свобода да представите атмосферата на Улицата на занаятите във Велико Търново по време на колоритния есенен празник Нощ на Самоводската чаршия и Фестивал на занаятите 2019.  С въображение и настроение уловете в кадър автентична архитектура, майсторите -занаятчии, които работят в своите ателиета, уличните артисти, вечерните концерти, изложението на занаяти, духът и магията, които притежава Самоводската чаршия, призовават от агенцията.
Всеки участник може да изпраща до 5снимки на: Noshtnasamovodskatacharshia@gmail.com
В Декларацията за участие добавете името и възрастта си, както и е-mail адрес за обратна връзка.
Изисквания към снимките:
– дигитален формат JPEG
– големината на изображението трябва да бъде трябва да бъде минимум 2 000 пиксела по дългата страна
– посочен автор
Не се допускат фотоколажи, както и снимки, които са грубо ретуширани дигитално или съдържат допълнително прибавени надписи и графики.
Целта на конкурса е да покаже снимки, които се доближават максимално до естествената среда, която са запечатали, а не да се показват умения на автора да работи с фотообработващи програми.
Всеки автор трябва да може да предостави изходен файл (снимка в оригинален размер).
Крайният срок за изпращане на снимките е 30 септември 2019 г.
Награди за най-добрите снимки!
Най-добрите кадри ще получат награди,, изработени ръчно от майсторите-занаятчии на Самоводската чаршия и от Общинската туристическа агенция „Царевград Търнов“.
I награда – Сребърна роза, ръчна изработка от майстор Тодор Кушев
II награда – Комплект лъжици с овчарска резба от майстор Румяна Стоянова
III награда – Вино и чаши с логото на събитието от Винен дегустационен център
Специална награда за любим кадър от онлайн гласуване във фейсбук-страница на събитието – Два билета за шоуто „Звук и светлина“ от ВИП площадката за наблюдение на спектакъла
Специална награда за най-млад фотограф – ръчно рисувана тениска от майстор Миглена Чаталова
Наградите ще бъдат присъдени от 3-членно жури със съответните компетенции до 5 дни след крайната дата за получаване на снимките.
Всички получени снимки ще бъдат качени в специален албум на страницата на събитието https://web.facebook.com/NoshtNaSamovodskataCharshiya.
Специална награда ще бъде присъдена на снимката спечелила най-много харесвания до полунощ на 24.00 часа на 10 октомври 2019 г..
Резултатите ще бъдат публикувани на сайта Общинската туристическа агенция „Царевград Търнов“www.velikotarnovo.info, и във Facebook на страницата на събитието Нощ на Самоводската чаршия и фестивал на занаятите https://web.facebook.com/NoshtNaSamovodskataCharshiya/
Общи условия:
Предоставените лични данни ще служат само за целите на конкурса в съгласие със Закона за защита на личните данни и няма да бъдат предоставяни на трети страни.
Личните данни ще послужат за идентифициране на победителите в конкурса и съответното им награждаване.
Всички снимки, участващи в конкурса, остават собственост на техния автор, но „Царевград Търнов“ ЕООД има право да ги използва и публикува, заедно с имената на техните автори.
Участниците в конкурса гарантират, че са носители на авторските права и на правата за публикация на творбата.
Ако на фотографията има заснети хора, организаторите приемат акта на нейното изпращане, като декларация на участника, че те са съгласни на публикации с тяхното изображение.
Изпращането на Вашите снимки за конкурса, означава съгласие с общите условия и трябва да бъде придружено с попълнена Декларация за участие във фотоконкурса.

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *