февруари 24, 2024

Дубльорът на малкия Симба от филма „Цар лъв” идва като изпълнител на „Сребърна Янтра”

0

Баща и син Ялнъзови ще аплодираме и като „Пеещо семейство”

 

Талантливият и много артистичен 10-годишен варненец Максим Ялнъзов за поредна година е сред селектираните участници за  международния конкурс „Сребърна Янтра”.

Едва ли могат да се изредят наградите, които Макси е спечелил през тази година, но сред най-големите му постижения безспорно е участието му в българската версия на световния филмов хит „Цар лъв”.  В оригинала зрителите могат да чуят гласовете на суперзвездата Бионсе като Нала, Доналд  Глоувър в ролята на Симба, Джеймс Ърл Джоунс – Муфаса, а също  и куп други знаменитости.

Дублираната версия на филма пък събра на едно място някои от най-уважаваните актьори от дублажното изкуство у нас, а малките Симба и Нала са озвучени от талантливите Максим Ялнъзов и Калина Асенова.

Впрочем, това не е дебют на Макси в озвучаването на филми. Кагато е само на 6 годинки, той се явява на кастинг в София. Одобрен е и печели ролята на Денис от филма „Хотел Трансилвания 2“ – внучето на Дракула, вампиро-човешкото дете на Мейвис и Джон във филма.

Времето след „Сребърна Янтра” 2018 до сега е белязано с много творчески успехи за малкия варненец – на сцената като певец, а също и като филмов актьор и дубльор.

„Като лауреат на „Сребърна Янтра” Макси представи блестящо България на силния конкурс-мемориал „Две сърца близнаци” в Кишинев,  спечелвайки Гран при в категорията 10-15 годишни. В Националния дворец на културата в Молдова той пя на румънски език с оркестъра на Кристи Алде Теодорович пред почти петхилядна публика. С мини Гран при се върнахме с него и от конкурса “Stars of song” в гр. Къмпулунг, Румъния ” – разказа селекционерът на българския тим Румяна Начева, директор на МК „Сребърна Янтра”.

Това лято Максим Ялнъзов участва в престижния детски конкурс „Славянски базар”, а междувременно спечели няколко големи награди на конкурси у нас. Последното гран при в колекцията му е от „Дунавски звезди” – Силистра на Йордан Марков.

Зрителите в МДТ „К. Кисимов” – В. Търново в края на последната седмица на септември ще могат да видят и чуят Максим Ялнъзов като участник във втора възрастова група в компанията на още 23 много пеещи деца от Куба, Ливан, Румъния, Молдова, Италия, Кипър и България.

„С голямо нетърпение очакваме изявата и на дуета “Мит & Макс” – Димитър и Максим Ялнъзови” в новата категория „Family group”. Татко Митко е актьор, а Макси върви уверено по неговите стъпки. Това лято и двамата се снимаха в криминално-комедийния сериал „Господин Х и морето”. За участието си в „Пеещи семейства” Ялнъзови са избрали много атрактивна песен от репертоара на Григорий Лепс и EMIN. Очаквам с нея да взривят залата на 28 септември” – допълва разказа си Румяна Начева.

Максим Ялнъзов за поредна година е член и на Клуба на талантливите деца на България на Фондация „Д. Бербатов”.

 

 

 

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *