Търновските ротарианци се побратимиха с клубовете в Кралево в Сърбия и Полтава в Украйна

0

М. Милчева

Снощи Ротари – клуб – Велико Търново, се побратими с Ротари клубовете в Полтава – Украйна и Кралево – Сърбия. На сбирката на клуба присъстваха още представители на приятелските клубове от Горна Оряховица, Севлиево и Габрово. Срещата е по повод Деня на Независимостта – 22 септември, когато Велико Търново става център на националните чествания и е свързана с мотото на тази ротарианска година „Ротари свързва света“


Специален гост на срещата беше дистрикт гуверньорът на Дистрикт Ротари – България 2482 Митко Минев, който е и член на РК – Велико Търново. Сред присъстващите бяха също Станислав Стоянов – депутат в 44-ото Народно събрание и член на РКВТ, и президентът на Ротаракт клуб – В. Търново Ивайло Станчев.
Срещата беше открита от президента на Ротари клуб – Велико Търново, Кирил Андреев, който размени с приятелите от Кралево и Полтава традиционните флагчета и подаръци. Клубът в Полтава получи и специална грамота за това, че клубът подкрепи проекта на РК – Велико Търново „Дишането е живот“.

Дистрикт гуверньорът Митко Минев припомни, че великотърновският клуб е най-големият и сред най-актвните в страната, и реализира много значими проекти в полза на обществото.

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *