Забранено е поставянето на сергии в центъра на Велико Търново в Деня на Независимостта

0

В Деня на Независимостта на България – 22 септември, в центъра на Велико Търново е забранено разполагането на сергии, маси и други преместваеми обекти за търговски и обслужващи дейности. В това перо влизат продажба на промишлени и хранителни стоки, извършване на промоции и провеждане на рекламни кампании.

Рестрикцията е въведена със заповед на кмета на старата столица Даниел Панов и се отнася за цялото протежение на улиците „Васил Левски“, „Независимост“, „Христо Ботев“ и площад „Майка България“.

Допуска се само едно изключение – разрешено ще бъде поставянето на преместваеми обекти за временна търговия – продажба на български национални знамена и балони.

За изпълнението на заповедта ще следят длъжностни лица от Община Велико Търново и служители на Районното управление на полицията в Старата столица.

Във връзка с програмата за отбелязване на Независимостта, затворени за движение на 22 септември ще бъдат няколко улици в града. От 8,30 ч. до 13,30 ч. ще бъде ограничен трафикът по улиците „Св. Климент Охридски“, „Никола Пиколо“, „Иван Вазов“, „Стефан Стамболов“, „Независимост“, „Васил Левски“, включително и площад „Цар Асен I“. След 13,00 ч.трафикът в старата част ще бъде пуснат, но главната улица „Васил Левски“ ще остане затворена до 19,00 ч. След 18,00 ч. площадът пред крепостта Царевец отново ще бъде ограничен за движение заради вечерната част от празничната програма. Движението ще бъде пуснато след 21,30 ч.

Временна организация на движението е въведена и на 21 септември. Откриването на Международния фестивал на военните духови оркестри налага затваряне на главната улица „Васил Левски“ за времето от 16,15 до 18,15 ч.Заради прожекцията 3D мапинг шоуто и очаквания голям интерес, за гарантиране на сигурността на зрителите затворени за движение от 20,00 до 22,30 ч. ще бъдат улиците „Независимост”, „Стефан Стамболов”, „Генерал Гурко“, „Хаджи Димитър“ и „Митрополит Панарет Рашев“.

Промяна в организацията на трафика ще има и на 23 септември /неделя/. Шоу-спектакълът на военните оркестри пред крепостта Царевец налага затваряне на движението през площада за времето от 9,30 до 12,30 ч.

 

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *