С маршове, класика и Heal The World на Майкъл Джексън откриха Международния фестивал на военните духови оркестри (снимки, видео)

0

снимки Ростислав Грънчаров

С дефиле по главната улица „Васил Левски“ бе открит Международният фестивал на военните духови оркестри, който се провежда Велико Търново. Официалният старт бе даден пред МДТ „Константин Кисимов“, където десетки жители и гости на старата столица се насладиха на кратка шоу програма.
Приветствие към всички участници отправи заместник-кметът на общината проф. Георги Камарашев.
Общият брой на участниците през тази година е над 200 човека.

В програмата се включиха оркестри от Националната гвардия на Република Алжир; Академията на военно-въздушните сили на Република Румъния, Брашов; Представителният гвардейски духов оркестър, София; Представителният оркестър на сухопътни войски с мажоретен състав от град Троян; Фестивалният военен оркестър, който е символичен домакин на събитието. В него се включват оркестрите на НВУ „Васил Левски“ и Втора механизирана бригада, Стара Загора. 

След изпълнения на химните на Алжир, Румъния и България, оркестрите изсвириха „Велик е нашият войник“, песента за цар Иван Шишман и събраха овациите на публиката с атрактивни изпълнения на „Кармен“, песента на Майкъл Джексън Heal The World и джаз.
Фестивалът е част от програмата за отбелязване на 111-годишнината от Независимостта на България.

 

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *