Безплатен обяд, концерти, изложби, спорт и Фестивал на Драконовите лодки по време на „Свищовски лозници“

С богата програма от днес в Свищов започват традиционните празници „Свищовски лозници“ . Изложби, концерти, спорт и занаяти включва списъка със събития, които ще се проведат до 29 октомври в крайдунавския град.

Днес от 12 ч., пред храма „Св. Троица“  Община Свищов осигурява топъл обяд за граждани в неравностойно социално положение.  В 15 ч. в къща музей „Алеко Константинов“  ще бъде открита изложба „Светът в банкноти“ от личната колекция на о.з.полк. инж. Петър Станчев. В

17.30 ч. в Художествена галерия „Николай Павлович“  ще бъде представена традиционната 42-ра изложба на свищовските художници;

Откриването на празниците ще е в 19.30 ч. на площад „Алеко”, къдетослед празничен водосвет  ще има концерт на Михаела Филева, Pavel & VenciVenc‘.

В дните от 27 до 29  септември от 10 ч. в Централната градска градина  ще има изложение на занаяти „Българско е!“

В събота, 28 септември от 9.00 ч. на спортен комплекс „Свищов“  ще се проведе международен турнир по хокей на трева по повод 10 години от създаването на Свищовски спортен клуб по хокей на трева „Дунав“. В 10 ч. на стадион „Академик“  ще започне есенно лекоатлетическо състезание „Желю Замфиров“. В 11 ч. в Художествена галерия „Николай Павлович“  ще се проведе  концерт„Пет любовни срещи“ – лирична музика на Морис Равел, Гия Канчели, Александър Гречанинов, Роджър Куилтър, Уйлям Айкин, с участието на Пламен Бейков – бас и Мира Искърова – пиано.

От 20 ч. на площад „Алеко”  ще се изяви балканската звезда Амар Гиле и и група GREEN NEW.

На 29 септември  в 10.30 ч. на камерна сцена в ПБНЧ „Ел. и К. Д. Аврамови – 1856“ ще бъде представена книгата „Скитникът на моята душа – поезия на Николай Искъров и  ще има прожекция на филма за твореца.

Ще бъде връчена наградата „Златно дунавско перо“ и  ще се отчетат резултатите от Националния поетичен конкурс „Свищовски лозници“. От 18 ч. на площад „Алеко”  започва Празник на виното. Ще се отчетат резултатите  и ще бъдат връчени наградите от конкурса за домашно червено вино Концертна програма е с участието на група KINTI и певицата Нелина. На 29 и 30 септември от 10,30 ч. в местността Паметниците  ще се проведе Фестивал на драконовите лодки. Могат да се включат всички любители на водните спортове. Записването става на arrbc@bcvidin.org, на тел.: 094/ 600 17 или на място в деня на събитието. Участието е безплатно.

Входът за всички събития е свободен.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Content is protected !!