Д-р Илко Костурков от МБАЛ в Горна Оряховица е номиниран за „Лекар на годината 2019“.

0

 

По традиция, в навечерието на 19 октомври, когато се отбелязва Деня на българския лекар, съсловната организация на лекарите връчва на официална церемония награди. Д-р Костурков е предложен за категорията „Ти си нашето бъдеще“ – награда за младите медицински надежди на България.

„Номинирахме нашия млад колега с мотиви, че е много отдаден на професията, харесва си специалността, има желание да се развива“, посочи заместник – председателят на РК на БЛС д-р Милена Владимирова.

„Той участва в международни конгреси и обучения, което е знак, че иска да израства в професията и се стреми да развива ендоскопската гастроентерология на високо ниво. Един от лекарите, които са много внимателни и с грижа за пациентите и затова се радва на обичта им. Освен това, за нас е много важно, че въпреки, че е имал предложения да работи в големи и в столични болници, той се завръща в болницата в своя роден град, за да помага на пациентите от Горна Оряховица и региона!“, допълни още д-р Владимирова.

Д-р Илко Костурков е завършил медицина 2012 г. в Медицинския университет в Плевен. След това започва специализация по гастроентерология в Медицински институт към МВР – София под ръководството на доц. Николовска. По време на специализацията си в МИ – МВР работи и върху докторантура на тема „Хронични вирусни хепатити“. През 2017 година придобива специалност „Гастроентерология“ към МУ-София. От тогава до сега работи в МБАЛ Свети Иван Рилски – Горна Оряховица.

Притежава сертификати по абдоминална ехография, доплер ехография, горна и долна ендоскопия. Преминал е множество курсове и обучения, както в страната, така и в чужбина.

Член на Българското дружество по гастроентерология, гастроинтестинална ендоскопия и абдоминална ехография и на Асоциацията на младите хепатогастроентеролози в България. Извършва рутинно -диагностична и терапетвтична горна и долна ендоскопия, абдоминална и доплер ехография.

 

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *