Близо 3500 първокурсници ще прекрачат прага на Великотърновския университет  

0

На 1 октомври 2019 г. от 11,00 ч. пред паметника на светите братя Кирил и Методий тържествено ще бъде открита  новата академична 2019/2020 година във ВТУ . Близо 3500 са записаните първокурсници във Великотърновския университет – бакалаври, магистри и  докторанти. Откриването на новата учебна година ще започне със слово от ректора проф. д-р Христо Бонджолов.

Много гости ще уважат тържеството, сред които народни представители от Великотърновски избирателен район и от Европейския парламент, посланици,  извънредните и пълномощни посланици на много страни, делегации от чуждестранни университети, с които Великотърновският университет е в договорни отношения, ръководители на държавни и неправителствени институци, възпитаници и много приятели на Великотърновския университет.

Акцент на тържеството е студентската клетва, написана от поета и драматург  Радко Радков, кавалер на френската култура и двукратен носител на Наполеоновата награда  Солензара, специално за първокурсниците на Великотърновския университет през 2004 г. Поздрав към своите колеги ще поднесе председателят на Студентския съвет Светослав Мишев, а от името на първокурсниците ще приветства Ростислава Янкова, студентка първи курс” Право”.

След официалното откриване във фоайето пред зала „Европа“ ще бъде открита изложбата „Изкуството като дипломация“.Срещите на първокурсниците с деканските ръководства ще се проведат в същия ден следобед.

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *