Метални сърца в град Елена събират капачки за добра кауза

Много еленчани, колективи и организации се включват в инициативата „Капачки за бъдеще“. На поредния етап от кампанията за набиране на средства за нови кувьози за общинските болници бяха предадени десетки чували с капачки, които от ненужни, в един момент се превръщат в ценни за една благородна кауза.

Грамота, подписана от организаторите на кампанията Мартина Йорданова и Лазар Радков е с надпис: „На хората от гр. Елена“ за направеното дарение от един пълен с капачки автомобил „Миниван“. Сред тях са и събраните само в Детска градина „Радост“ в Елена осем чувала. Грамота за дарение получи и скаутски клуб „Острец“, който подкрепя инициативата от 2017 година под девиза „Малките“ хора за голямата кауза“. Децата от клуба продължават да събират капачки за следващата добринка, както са написали на своята страница, и имат отделен събирателен пункт под автогарата в града.
От месец насам в центъра на Елена, пред Туристическия информационен център, и пред входа на СУ „Иван Момчилов“ са поставени метални сърца, в които капачките ще се събират целогодишно и предават в обособените пунктове за рециклиране. Конструкциите са дарение от Ротари клуба в града. Пред очите на всички, деца и възрастни пълнят металните сърца с добрина, надежда и помощ за недоносените бебета.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Content is protected !!