Велико Търново учредява Национална награда за литература „Емилиян Станев”

0

Даниел Панов подкрепи предложението на писатели, поети и общественици

 

Учредяване на Национална награда за литература „Емилиян Станев”, която да бъде връчвана всяка година във Велико Търново – този ангажимент пое кандидатът за трети управленски мандат Даниел Панов пред общественици, писатели и поети от Старата столица. Панов се срещна с талантливите хора на словото по повод Деня на поезията в България – 1 октомври. Обособяването на център на литературните дейци и подкрепа за издателска дейност на поезия и проза на местни автори бяха други от обсъжданите теми.

„Срещата ми с вас е приятна и зареждаща, дори успокояваща – особено в период, в който политическите провокации са ежедневие. Имате моята подкрепа за всяко ваше предложение, което допринася за утвърждаването на облика на Велико Търново като европейски културен център”, обърна се към обществениците Даниел Панов.

Предстои изработване на всички детайли, свързани с конкретиката по статута на Велико Търново като историческа и духовна столица на България. Вярвам, че ще го направим заедно с вас, заедно с обществениците от инициативния комитет, заедно с хората, за които нашият любим град е кауза. Официалното признание бе първата важна стъпка, която отваря много нови възможности пред Велико Търново”, каза още Панов.

Нова и съвременна библиотека е приоритет в концепцията на Даниел Панов и екипа му за новия градски център.

Строителството на Експозиционния център, което е планирано за 2020 година и за което има защитени европейски средства, ще е реалното начало на изграждането на ларгото на Велико Търново на територията на Старото военно училище. Именно библиотеката ще е втората приоритетна сграда. Тя е заложена в заданието, по което над 60 архитекти от цял свят представиха концепции и проекти за бъдещата централна част”, обясни Даниел Панов.

В срещата участваха и кандидатите за общински съветници от листата на ГЕРБ и СДС с номер 43 Венцислав Спирдонов, Нейко Генчев, Емил Врежаков, Никифор Тодоров и Васил Вълчев.

 

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *