ноември 27, 2022

Световна марка за спортни стоки откри център във Велико Търново

Даниел Панов към инвеститорите: „Благодаря ви за доверието в старата столица“

 

Популярната в цял свят верига магазини „Декатлон” вече има свой търговски център, който се намира в „Търговски парк Велико Търново”. Откриването на големия магазин уважиха общественици, спортни деятели, треньор, кметът на Старата столица за мандати 2011-2015 и 2015-2019 Даниел Панов, търговският директор на „Декатлон България“ Мигел Анхел Санчес. Велико Търново е шестият град в България, в който компанията инвестира средства.

Даниел Панов благодари на инвеститорите за доверието в старопрестолния град „Инвестицията е в синхрон и кореспондира както с традициите на Велико Търново в областта на спорта, така и с позицията му сред седемте български града с най-бързо съвременно икономическо развитие. Благодаря ви, че вярвате във възможностите и перспективите пред общината. Вашата инвестицията доказва, че старопрестолният град и общината стават все по-атрактивни за все повече инвеститори, а също за младите хора и семейства. Това е една от големите цели на всички проекти за градска среда, инфраструктура, за обновяване на училищата, детските градини и спортните бази, които реализираме“, обърна се Даниел Панов към Мигел Анхел Санчес и колектива на компанията. Панов благодари и на ръководството на „Търговски парк Велико Търново“ за важната роля за привличането на „Декатлон“.

Над 10 милиона лева са инвестирани в спортната инфраструктура по време на управлението на Панов, който е кандидат-кмет на Велико Търново за трети мандат. Обновяването на стадион „Ивайло“ и южните спортни зали, изграждането на Мултифункционална спортна зала, реконструкцията на хандбална зала „Сава Величков“, плувните басейни в СУ „Емилиян Станев“ и Спортно училище „Георги Живков“, монтирането на спортни и фитнес площадки в парковете и зоните за отдих са част от добрите примери. На финал е изграждането на тренировъчното игрище за футбол до Спортно училище „Георги Живков“, което също бе основно ремонтирано и модернизирано. Велико Търново дава пример и за успешно публично-частно партньорство в сферата на спорта, в резултат на което са изградени бази за тенис и плувен комплекс.

Основни ремонти на училищните салони са сред основните приоритети в концепцията на Даниел Панов за следващите четири години. В напреднала фаза са разговорите БФС за изграждане на нов тренировъчен комплекс западно от стадион „Ивайло“.Проучват се и механизмите за европейско финансиране за плувен басейн с олимпийски размери, който да бъде изграден врайона на бившето сержантско училище.

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *