Във футболен празник ще се превърне срещата между „Етър“ и „Манчестър Юнайтед“

0

 

 

В празник за футбола са амбицирани да направят предстоящия мач помежду си ветераните на „Етър“ и „Манчестър Юнайтед“, информира сайтът http://sport-vt.com.

Атрактивната среща ще е на 11 октомври на „Ивайло“ и в нея ще участват някои от легендите на двата клуба. За „червените дяволи“ ще играят Лий Мартин, Девид Мей, Ник Кълкин, Сами Макилрой, Дани Уебър, а за „виолетовите“ се събира почти целият шампионски тим: Никола Донев, Бончо Генчев, Илиян Киряков, Цанко Цветанов, Сашо Христов, Игор Кислов, Георги Георгиев, Миро Байчев, както и В. Игнатов, Лъхчиев, Данков и др. Треньори на шампионския тим отново ще са Георги Василев и Стоян Петров. Балъков и Чакъров няма да могат да участват, тъй като са с националния отбор в Черна гора. В 3-ата минута на мача пък ще бъде почетена паметта на Трифон Иванов.

Димитър Бербатов е бил поканен да облече отново екипа на „Юнайтед“, но същия ден ще участва на подобен мач в Барселона. Все пак ще има представители на неговата фондация.

Спортният министър Красен Кралев ще присъства на мача, съобщи Емил Йорданов, който е председател на Фен клуба на „червените дяволи“. Поканени са куп известни имена, но още се чака официалното им потвърждение. Освен българската публика, ще има и солидна английска агитка.

Гостите пристигат на 10 октомври, а следобед ще дадат пресконференция на стадион „Ивайло“. Ще разгледат Царевец, където ще се срещнат с Даниел Панов, а вечерта от 21 ч. ще гледат „Звук и светлина“. После ще гостуват и в Клуб Седем, където могат да се срещнат със своите фенове.
На 11 октомври стадион „Ивайло“ отваря входовете в 17 ч. Шоуто започва с мини турнир между децата от футболните школи от цяла България. Поканени са деца от всички школи и посланието ни е към тях – да могат да се докоснат до легендите. Нито едно дете няма да влезе с билет, входът ще е свободен за деца до 15 г., заяви Емил Йорданов. В програмата следват диджей Мис Парти и Шкумбата, който ще е водещ.

Самият мач започва в 19:30 ч. като преди него „Пеещи камбанки“ ще изпълнят химните на двата отбора. Двете полувремена ще са по 35 минути, а на почивката ще има изпълнения на „Ун Бесо“. При равенство публиката ще види и дузпи. Специална бира за мача пуска един от спонсорите на проявата „Бритос“, бутилките са с етикет на самия мач, цената ще е 2 лв. Сред основните спонсори на събитието са още „ПРИТИ“ и „Уника“, както и Община Велико Търново. Цените на билетите са 15 лв., те се продават в OMW, Туристическия център и в Eventim.

На представянето на програмата присъстваха и двама от шампионите на „Етър“ – Сашо Христов и Бончо Генчев. „Идеята е чудесна и съм убеден, че ще стане празник. От цяла България ме питат за предстоящия мач. Чудесно е, че ще се съберем и от шампионския отбор на „Етър“, сподели Сашо Христов.

„Играл съм срещу „Манчестър Юн“, когато в тима бяха имена като Гигс, Кантона, Шмайхел, Инс, Канчелскис… Бихме ги с 2:1, като подадох за първия гол, а в края на мача след мой удар Шмайхел изби топката в гредата. В Англия не отиваш на мач, а на празник, отборите се раздават до краен предел, а феновете казват: „Моята религия е моят клуб“. Вярвам, че ще бъде празник и на 11 октомври и ще дойдат много хора“, заяви Бончо Генчев пред сайта http://sport-vt.com.

 

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *