Продуцентът на „Диви и щастливи“ Александър Сано благодари на Даниел Панов

0

 

Продуцентът и изпълнител на една от главните роли в най-новия български филм „Диви и щастливи“ Александър Сано се срещна във Велико Търново с Даниел Панов – кмет на общината в мандати 2011-2019 и кандидат за трети управленски мандат. Александър Сано благодари на Панов за съдействието и подкрепата за снимачния процес. Старата столица е сред основните снимачни площадки на лентата, а именно великотърновци първи в България ще могат да гледат на голям екран продукцията.

Лентата тръгва по кината на 29 ноември, а предпремиерата ще е във Велико Търново на 20 ноември. Режисьор е Мартин Макариев, оператор – Андрей Андреев, а сценарист – Борислав Захариев. Главните роли са поверени на Дария Симеонова, Димо Алексиев, Калин Врачански, Асен Блатечки, Явор Бахаров, Александър Сано и др.

„Нямах никакви колебания общината да подкрепи продуцентите, които избраха Велико Търново за една от основните снимачни площадки на филма. Старата столица е част от незабравимите български филми „Крадецът на праскови”, „Търновската царица” и др., а киното е още една възможност за промоция на града. Снимките на филма събудиха интереса към киното и актьорската професия у младите търновци. Благодаря на целия екип. Готов съм да подкрепям проектите на талантливи български артисти от различни изкуства и в бъдеще“, коментира Даниел Панов.

„Прекарахме едни страхотни шест дни тук, с екип от близо 100 човека. Заснехме възможно най-красивите места във Велико Търново, защото това имаме за цел – да покажем най-хубавите места в България. Няма да забравя никога този момент. След този филм Търново наистина ще бъде поставен на кинокартата като град, който може да предостави възможност на филмови продукции”, каза продуцентът Александър Сано на представянето на трейлъра на филма “Диви и щастливи” във великотърновския киноцентър “Кинополис Искра”.

Даниел Панов подари на Александър Сано знамето на Велико Търново и новата книга “Търновските кметове”. Изданието е по идея на интелектуалните среди на града и включва всички кметове на Велико Търново от 1877 до 2019 г.

 

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *