„Работим за промяна, а не за подмяна“ категорични са от „Демократична България“

 

 

Лидерите на „Демократична България“ Атанас Атанасов и Христо Иванов подкрепиха кандидатите за местната власт в болярския град

Лидерите на обединение “Демократична България” Атанас Атанасов и Христо Иванов  дойдоха във Велико Търново, за да обявят категоричната си подкрепа  за кандидата за кмет адв. Калоян Янков и листата за общински съветници.

“Виждали сме много подмени, а трябваше да бъдат промени. Страната сега се управлява чрез страх. Ние не искаме преврат, а демократична промяна. Рецептата е във властта да влязат хора с характер, с кауза. Листата ни във Велико Търново се оглавява от Калоян Янков и Елена Чамуркова – хора с капацитет да донесат именно промяната”, подчерта на пресконференция Христо Иванов.

“България се нуждае от политическа промяна, навсякъде виждаме очакванията на хората. Те ни разпознават като алтернатива. Хората ни във Велико Търново са млади и интелигентни, но най-вече – почтени. Пожелавам им успех!”, коментира и ген. Атанас Атанасов.

Кандидатът за кмет на Велико Търново адв. Калоян Янков очерта основните приоритети във визията си за развитие на старата столица. По думите му във Велико Търново все още властва феодализмът.

 „Дори ни посъветваха да бъдем “по-меки” в кампанията, но ние ще следваме нашите принципи. Приоритет за нас е ускореното икономическото развитие на общината. Доходите са по-ниски от страната, няма бизнес, а една летаргия. Задачата ни е да привлечем нови инвестиции – привличане на компании в областта на софтуерната индустрия, нови високотехнологични производства. Друг приоритет е чистотата на въздуха, зелените площи и паркове. Хората трябва да имат информация за замърсяването на въздуха. Северен пътен възел трябва да изкара трафика от града. Трети приоритет е спасяването на културно-историческото наследство. Недопустимо е по десет стари сгради да падат годишно. Имаме сериозна програма за промяна на статуквото във Велико Търново”, сподели още адв. Калоян Янков.

“Продължаваме да сме сред хората, във всяко населено място. Целта ни е да стигнем до всеки великотърновец. Общината се нуждае от власт, която работи за града, а не за себе си”, коментира Елена Чамуркова. Заради присъствието на Якоб Ван Бейлен в листата за съветници, д-р Мавроди Калейнски определи местната структура на “Демократична България” като “интернационален европейски отбор срещу статуквото”, обобщи Христо Иванов.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Content is protected !!