февруари 23, 2024

Даниел Панов: На учителите трябва да сме благодарни всеки ден

0

 

Образованието остава управленски приоритет за Панов и в следващите четири години

 

„На учителите трябва да сме благодарни всеки ден, макар че им благодарим толкова рядко”. Това написа Даниел Панов във Фейсбук страницата си, където публикува снимка от случайна среща с неговата бивша класна г-жа Ваня Цанкова. В Международния ден на учителя, Панов благодари на нея и на всички педагози.

И за следващите четири години образованието е сред основните приоритети на Даниел Панов, който е кмет на Велико Търново два мандата и е кандидат за нов успешен мандат.

Осем учебни заведения са основно ремонтирани в последните четири години от управлението на Даниел Панов, а инвестициите се случват с категоричната подкрепа и на най-голямата група в Общинския съвет – тази на ГЕРБ.

По европейски проект изцяло обновени са детските градини „Рада Войвода”, „Пролет” и „Ален мак”, Спортно училище „Георги Живков” и средните училища „Владимир Комаров” и „Георги Раковски”. Със средства от Националния доверителен екофонд мерки са енергийна ефективност са приложени в ПМГ „Васил Друмев” и ОУ „Св. Патриарх Евтимий”.

Местната и националната политика са в синхрон, а просветата е сред основните ангажименти. Само през последната година близо 35 са младите учители, които започнаха работа и стартираха професионалната си кариера в училищата във Велико Търново и общината.

Предстои саниране на сградата на най-голямото великотърновско училище – СУ „Емилиян Станев”, където вече е подменена дограмата, обновени са редица класни стаи и вътрешни помещения. Със защитени средства са и одобрените проекти за предстоящите основни ремонти на ОУ „Петко Славейков” и ОУ „Неофит Рилски” /Килифарево/. Макар тези дейности да бъдат реализирани в новия мандат на местната власт, те са резултат от планираната и последователна политика на Даниел Панов и екипа му през последните четири години.

В листата на ГЕРБ, на която Панов е и водач, учителското съсловие е силно представено, в лицето на директорките Кина Котларска и Данка Борисова, и на младия учител Никифор Тодоров. В унисон с акцента върху образованието, в отбора е и преподавателят от ВТУ Теодора Давидова

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *