Първи социологически проучвания за местните избори във Велико Търново

 

Две социологически агенции – „Маркет ЛИНКС“ и „Барометър“ излязоха със социология за местния вот в няколко града, в това число и в старата столица. Удивително е, че и двете дават еднакви прогнози за четирима от кандидат-кметовете на болярския град.

Агенция „Барометър“ пред сайта https://www.dnes.bg посочва, че в старопрестолния град е вероятен балотаж, но колебаещите се биха могли да наклонят везните в полза на досегашния кмет и той да бъде преизбран още на първи тур. Към момента Даниел Панов, който е настоящия кмет от ГЕРБ, има твърдата подкрепа на 48,4% от съгражданите си. За Весела Лечева, чиято кандидатура е издигната от левицата, биха гласували 15,3%. Кандидатът на ВМРО Милен Михов е подкрепен от 9,7% от анкетираните, Калоян Янков от Демократична България получава подкрепа от 4% от избирателите.

Периодът на провеждане на изследването е между 26 септември и 3-ти октомври, по метода „количествено проучване“. Обемът на извадката е 1 900 души над 18 години. Методика е по т. нар. стратифицирана квотна извадка по признаците възраст и пол, а проучването е правено по телефона със собствено финансиране.

Ето и резултатите на „Маркет ЛИНКС“ по поръчка на btv

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *