Талантливата Гергана Стоянова спечели „Гран при“ на международния певчески конкурс „Северно сияние“

0

 

 

Талантливата тийнейджърка Гергана Стоянова пребори смазваща конкуренция и спечели „Гран при“ на престижния международен конкурс „Северно сияние“. Фестивалът се проведе в Русе и в него участваха над 50 изпълнители от различни държави. В категорията на 17-сет годишната ученичка Гери имаше общо 11 певци, но освен тях, тя грабна с таланта си компетентното жури и победи всички. Оценители бяха имена като Тони Димитрова,  Хайгашод  Агасян, Светослав Лобошки и вокалният педагог от Румъния Виорела Филип. Песните, с които Гергана Стоянова очарова тях и публиката бяха “Покруса” на Лили Иванова и “Je t’aime” на Лара фабиан.

Талантливото търновче е ученичка в ПЕГ „Проф. Д-р Асен Златаров“, където набляга на испански и английски език, а неин вокален педагог е известната певица Яница Русева.

Гери всъщност пее от тригодишна и има безброй успехи за крехката си възраст. Тя е едно от лицата на емблематичната вокална група „Пеещи камбанки“, а от няколко години има и своите солови изяви. Вероятно е наследила таланта и артистичността от родителите си – майка й също пее години наред в „камбанките“, а татко й владее китарата. Самата Гергана Стоянова има стотици изяви и постижения от български и международни сцени, където представя богат репертоар на български, английски, испански, френски и руски език.

 

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *