В Дичин празнуваха със своя скъп приятел Даниел Панов

0

 

150 години чества НЧ „Зора 1869“, селото е добър пример за ефективността на програма „Местни инициативи“

 

В голям празник на българския дух и фолклор се превърна отбелязването на 150-годишнината от основаването на Народно читалище „Зора 1869“ в Дичин. Специална грамота за скъп приятел на великотърновското село получи Даниел Панов – кмет на община Велико Търново за периода 2011-2019 година и кандидат за трети управленски мандат. Панов бе сърдечно посрещнат от местните жители и от кмета на Дичин Николай Теодосиев.

„Благодаря ви, приятели! Днешният празник по случай 150-години от основаването на Народното читалище „Зора 1869“ доказва колко живо село е Дичин, както с пълния с хора салон, така и с чудесните емоции и настроение. Благодаря на читалищното настоятелство и читалищните дейци, на всички приятели на селото, които поддържат жив българския дух, опазват и предават родните традиции и обичаи. Читалището винаги е било средище на българщината, на духовността, така е и днес, така ще е и в бъдеще. Именно приемствеността е сред най-важните условия, за да вървим напред като общество, а начинанията ни да бъдат успешни“, обърна се към жителите на Дичин Даниел Панов. След края на читалищния празник Панов остана часове наред в селото и разговаря с местните хора.

Дичин е добър пример за ефективността на програма „Местни инициативи“ на Община Велико Търново, която е сред основните акценти в политиката на Даниел Панов през двата му мандата и заема приоритетно място в управленската му концепция за следващите четири години. Шест улици в селото са изцяло преасфалтирани, а инвестицията във вътрешната пътна мрежа на Дичин са над 80 000 лева.

Програма „Местни инициативи“ е модел, който и други общини в България започват да прилагат. Специален годишен фонд е на разположение на кметовете и кметските наместници за проекти за инфраструктура и благоустройство. От 2015 до 2019 година годишният размер на фонда се увеличава от 300 000 на 450 000 лева.

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *