В Леденик си обичат кмета Антон Кръстев от „Демократична България“ и се готвят да го преизберат на първи тур

0

 

 

Досегашният кмет бе подкрепен на място от кандидата за кмет на Велико Търново адв. Калоян Янков и от втората в листата Елена Чамуркова

 

„Много си обичаме кмета и вярваме, че още на първия тур на местните избори той ще спечели“. Така жителите на великотърновското село Леденик посрещнаха кандидатите на „Демократична България“, които отидоха на място, за да подкрепят досегашния управник и кандидат за втори мандат Антон Кръстев. Енергичният млад мъж е номиниран от „Демократична България“, а на срещата в селото присъстваха кандидатът за кмет на община Велико Търново и водач на листата адвокат Калоян Янков, както и втората в съветническата листа Елена Чамуркова.

Местните хора бяха категорични, че Антон Кръстев си върши работата в селото, помага на всички и дори познава лично и поименно огромната част от близо хиляда и петстотинте леденчани. Жителите на селото изразиха удовлетворението си, че за последния мандат облагородяването е много напреднало, а кметът лично контролира и дори понякога се включва в ремонтните дейности. Те разказаха, че близо километър и половина от уличната мрежа в селото е изцяло преасфалтирана, възстановени са две трасета от четвъртокласната пътна мрежа, изкърпени са и най-компрометиращите участъци. Дори за улични ремонти Леденик има да усвоява още 105 000 лв.

Със съдействието на издигнатия от „Демократична България“ кандидат за втори мандат е изчистен и облагороден и един от символите на селото – паметникът на загиналите във войните леденичани. Уличното осветление покрива населеното място почти на 100% от общината, което е прецедент, монтирана е нова ограда на детската площадка, изградена е и чешма в гробищния парк.

В Леденик се гордеят и с активния си социален живот. По-старите и хората в активна  възраст се събират в пенсионерския клуб и читалището, а местните самодейни трупи редовно печелят различни награди. През последните години, съвместно със съседното село Шемшево, Леденик редовно празнува Йорданов ден, като веднъж дори самият кмет Антон Кръстев е хващал кръста. Учредена е и награда за победителите – икона и парична премия от 100 лв.  Освен това местните жители много се радват и на възстановения курбан на Гергьовден, когато по традиция цялото село празнува. Тази година Великден пък е отбелязан както преди повече от 18 години – в църквата „Свети Георги Победоносец“.

„Най-съм удовлетворен, че успяхме да въведем електронни услуги за родословното дърво и удостоверенията за наследници, така че няма нужда за тези две неща да се идва на място в Леденик“, призна на срещата досегашният кмет и кандидат за втори мандат Антон Кръстев. Леденчани отправиха и много въпроси към кандидатът за кмет на Община Велико Търново Калоян Янков и Елена Чамуркова и заявиха подкрепата си за „Демократична България“ с номер 66.

 

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *