В община Велико Търново ще има електронен регистър за домашни кучета

DCIM100MEDIADJI_0013.JPG

 

Община Велико Търново е сред първите в страната, които въвеждат електронен Регистър за административна регистрация на домашни кучета със съставна част „ВЕТЕРИНАРЕН МОДУЛ“, съобщиха от пресцентъра на кметството.
Работейки с Електронен регистър за домашни кучета, оторизираните общински служители много по-качествено и лесно ще изпълняват своите преки задължения. Въвеждането му ще допринесе за още по-добро овладяване на популацията на безстопанствени кучета, тъй като основна причина за наличието им е липса на контрол върху домашните любимци.
Достъпът и работата във ветеринарния модул е напълно безвъзмездна за ветеринарните лекари, практикуващи на територията на община Велико Търново. Информацията, която ще въвежда всеки лекар е недостъпна за останалите потребители, въведена в картона на всяко куче, тя може да се визуализира и разпечата под формата на попълнен Образец ЗЖ-124 на БАБХ.
Чрез въвеждане на информацията във ветеринарния модул всеки практикуващ ветеринарен лекар ще е изпълнил своето нормативно задължение към общината, без да се налага оформяне и изпращане на информацията под друга форма.
Разработването и поддръжката на ветеринарния модул ще е за сметка на общината и ветеринарните лекари няма да имат никакъв финансов ангажимент.
В тази връзка на 09 октомври 2019 г. ще се извърши презентация на ветеринарния модул, където ще бъдат представени на всички практикуващи ветеринарни лекари в общината идеята за разработването му, ползите за ветеринарните лекари от употребата му, ще бъде демонстрирано как се работи с него и те веднага ще могат да получат индивидуален достъп до системата.
Тази среща е предвидена като: „Обучение за работа с ветеринарно-медицински модул към Електронен регистър за домашни кучета“.
Обучението ще се проведе на два етапа: на 09 октомври 2019 г. с ветеринарните лекари, практикуващи на територията на Община Велико Търново, през месец ноември предстои обучение с кметове и кметски наместници в общината.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Content is protected !!