Над 3 кг. марихуана беше открита в жилища в Присово, Малки чифлик и Пчелище

0

Голямо количество марихуана иззеха служители на ОДМВР – В. Търново при спецакция за противодействие разпространението на наркотични вещества в петък. При съвместни проверки от служители на сектор «Противодействие на криминалната престъпност» при ОДМВР – В. Търново и колегите им от полицейското управление в града, в жилища в селата Присово, Малки чифлик и Пчелище са установени и иззети над 3 кг. растителна маса, която при полеви наркотест е реагирала на марихуана.

От жилище в с. Присово, обитавано от 27-годишен великотърновец, известен на полицията и осъждан, са иззети 445 грама растителна маса.

От жилища в с. Малки Чифлик и Пчелище, обитавани от 29-годишен мъж са иззети общо 2420 грама и от второ жилище в с. Пчелище, обитавано от 27-годишен мъж, са иззети още 500 грама от същото растителна маса.

След доклад на материалите в прокуратурата тримата са привлечени, като обвиняеми. 27-годишният обитател на присовския имот е задържан за 72 часа. На останалите са взети мерки за неотклонение «подписки».

Работата по документиране на престъпната им дейност продължава.

Наркотични вещества иззеха служители на полицейското управление в Г. Оряховица. В петък следобед в Д. Оряховица е извършена проверка на 24-годишна жена от същия град, в която са намерени и иззети около 2 грама листна маса, която при полеви наркотест е реагирала на канабис. Същия ден при проверка в Г. Оряховица на 25-годишен местен жител са намерени и иззети 67 грама листна маса, която при полеви наркотест също е реагирала на канабис. Срещу двамата са започнати бързи производства.

 

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *