Полицаи иззеха над 3 тона акцизни стоки без бандерол

0

Над 3 тона акцизни стоки без бандерол иззеха служители на полицейското управление в Г. Оряховица при спецакция за противодействие разпространението на акцизни стоки без бандерол. В петък е извършена проверка на помещение в търговски комплекс в желeзничарския град, с управител 51-годишен криминално проявен и осъждан мъж от Лясковец. В помещението освен управителя полицейските служители са заварили още двама мъже – 45- години от Лясковец, известен на полицията и осъждан и на 53 години от Пловдив. Тримата с електрическа помпа преливали течност с мирис на спирт от бидони, намиращи се в микробус, управляван от пловдивчанина.

При последвалите претърсвания в помещението са намерени и иззети общо 3000 литра от течността, с честота 95,6 %. Тримата са задържани за срок до 24 часа по ЗМВР. По случая е започнато досъдебно производство.

В рамките на проведената операция е извършена проверка и в помещения на стопански двор в с. Драгижево, собственост на 48-годишен мъж от Лясковец. Там полицeйските служители намерили и иззели още 180 литра течност, с мирис на ракия, без документи за платен акциз. Образувано е досъдебно производство.

 

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *