Депутатът Станислава Стоянова: „Анатоли Александров ще донесе така нужната за Полски Тръмбеш промяна”

0

 

​Много наболели проблеми посочиха младежи от Полски Тръмбеш пред народния представител от ГЕРБ Станислава Стоянова и кандидата за кмет на общината Анатоли Александров. Двамата проведоха среща с млади хора от града, на която присъстваха също местният координатор на ГЕРБ и кандидат водач на кандидатите за общински съветници от най-голямата партия д-р Емил Енчев и колегите му от листата Мариана Якова и Цветелин Йорданов.

Голяма част от проблемите, които младежите от Полски Тръмбеш споделиха, са свързани със спортната инфраструктура. Най-сериозен, според тях обаче, е въпросът с липсата на работа и нулевите възможности за реализация на младите. Те се чувстват буквално прокудени от родното си място, принудени да търсят препитание в други градове.

Полски Тръмбеш се обезлюдява, не крият тревогата си местните млади хора.

„Откакто завърших училище през 2012г. работя във Велико Търново, защото тук не мога да си намеря работа”, разказа едно от момчетата, присъствали на срещата. Друг младеж коментира, че се опитва да развива свой бизнес и е потърсил съдействие от сегашното ръководство на града, но от там е получил само обещания. Присъстващите се обединиха около мнението, че слабият инвеститорски интерес се дължи на това, че през последните 16 години, докато другите общини са работили върху създаването на бизнес климат, в П. Тръмбеш времето е замряло. В резултат на това, в общината не се разкриват работни места, докато фирмите в старата столица, например, са принудени да обезпечават работна ръка за дейността си от съседни общини и населени места.

Младият кандидат за общински съветник и координатор на М ГЕРБ в П. Тръмбеш Цветелин Йорданов, който присъства на срещата, е сред иннициативните млади хора, които споделиха личен опит. Цветелин е млад бизнесмен, който след завършване на образованието си е избрал да се върне в родият си град и да положи усилия, за да се развива в него. Той разказа, че с всяка изминала година, все по-силно се усещат негативните ефекти от обезлюдяването на града:

„Учениците завършват 12-ти клас и заминават оттук. Това се отразява негативно и върху местния бизнес” Той допълни, че милее за родното си място и вече не може да гледа безучастно как то се обезлюдява и замира! „Ние, младите, сме бъдещето на Полски Тръмбеш! Затова трябва активно да работим за неговото развитие” заяви Цветелин, който е силно мотивиран да има личен принос за положителната промяна на Полски Тръмбеш.

Кандидатът за кмет Анатоли Александров изрази категоричната си съпричастност с тревогите на младите. Той се обърна към с думите: „Поемам ангажимент, че щом стана кмет с вас ще организираме работна среща, за да чуя конкретните ви идеи по заложените в програмата ми стъпки за повишаване авторитета и икономическата среда на Полски Тръмбеш. Винаги ще можете да разчитате на моето съдействие!”

Пред събралите се млади хора народният представител Станислава Стоянова изрази своята категорична подкрепа за кандидатите за кмет и общински съветници. Според нея развитието на общината отдавна е спряло и тя вижда в лицето на Анатоли Александров амбициозен, деен и честен човек, който е способен да поведе града и населените места от общината към така нужното бързо и устойчиво развитие. „Вярвам че Анатоли Александров е човекът, който ще донесе така необходимата промяна за община Полски Тръмбеш”, категорична бе народният представител от най-голямата парламентарна група Станислава Стоянова.

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *