Весела Лечева в Ново село: „Държим съдбата си в собствените си ръце и трябва сами да си помогнем“

0

 

С цветя и с „Добре дошла, дъще“ посрещнаха хората в Ново село кандидата на коалиция „БСП за България“, АБВ, „Движение 21“ за кмет на Община Велико Търново Весела Лечева. Тя гостува в търновското село заедно с кандидати за общински съветници от листата на коалицията
„Гневна съм като гледам как се развиват Велико Търново и общината. Гневна съм заради пропуснатите възможности, защото от това страдат малките населени места. Крайно несправедливо е и към тези от вас, които са дали много труд и усилия и сега живеят с минимални пенсии. Крайно несправедливо е и към децата, ни които занимават и не се връщат. Всеки ден губим качествените си деца, защото не можем да им осигурим условия да се реализират тук“, каза пред своите домакини Весела Лечева.

И заяви, че е крайно време да сложим точка на този тип управление, което дава на населените места като Ново село, едва 10-15 000 лв. бюджет. „Не съм почитател на този начин на разпределяне на бюджета, който през последния мандат Борисов практикува – дава на когото и когато желае. Така Варна за година и половина получи 140 млн. лв. за ди реши един много важен проблем с транспорта. Нима Велико Търново няма този проблем? Затова питам Даниел Панов, защо той не отиде при Бойко Борисов, за да реши проблемите на Общината? Нали са си близки? Нали Даниел Панов е областен председател на партията, нали е председател на Националното сдружение на общините. Колко пари издейства той за Велико Търново. Едни 700 000 лв., за които аз трябваше да се обадя на министър Красен Кралев, за да го питам колко години ще трябва да чака Спортното училище, за да има терен“, каза още Весела Лечева.
След това показа пред хората тъжната статистика, че Търново е на 14 място по доходи, а има потенциала да е в топ 5. Демографската катастрофа е тежка, младите хора не искат да живеят в историческата и духовна столица на България, защото кметът й досега е нямал визия за развитието на града, който ръководи.
„В последния програмен период ощетени бяха именно малките населени места. Имаше възможност с програмата „Регионално развитие“ до 20 % да бъдат отделени за населените места. А тези 20 % са 10 млн. лв. Вие тук се справяте с 10 000 лв., а представяте ли си, ако тези 10 млн. лв. бъдат разпределени по населените места. Ново село ще получи 300-400 000 лв., с които и улиците си ще оправите и ще решите много сериозни проблеми“,  заяви Весела Лечева.
Че се чувстват забравени и изоставени, признаха жителите на Ново село. Те разказаха на своята гостенка, че живеят с минимални пенсии, че децата им са в чужбина и те често не успяват да видят внуците и правнуците си.
„Виждам много песимизъм в очите ви, притеснение и отчаяние. Но всичко е в наши ръце и трябва сами да си помогнем. Не да се задоволяваме с малко, а да искаме повече, защото Велико Търново е емблема на България и национална гордост. Държим съдбата си в собствени ръце“, заяви Весела Лечева. Не може повече да наблюдаваме безучастно как, Вие родителите ни едва оцелявате.

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *