Регионалната библиотека „П. Р. Славейков” с награда за принос в обучението на възрастни

0

 

 

Награда за принос в обучението на възрастни в категория „Обучаваща институция” получи Регионалната библиотека „П. Р. Славейков“ в болярския град. Призът получи директорката й доц. д-р Калина Иванова от Росен Симеонов от Агенцията по заетостта и член на Координационния съвет на Националната платформа „Обединени за ученето на възрастни”.

Това стана на церемония в гранд хотел „Янтра” където бе дадена гала вечеря за участниците в Националните дни за учене през целия живот, на които Велико Търново е домакин.

„Ние бяхме първата библиотека, която реализира проект по програма за учене през целия живот. И продължаваме с подобни проекти. Благодаря ви още веднъж и желая успехи на нас, библиотеките като обучителни центрове”, заяви Калина Иванова.

С приветствени думи към тях се обърнаха зам.-министърът на образованието и науката и председател на националната координационна група за учене през целия живот  Таня Михайлова, областният управител проф. Любомира Попова, кметът Даниел Панов.

Награди бяха връчени в общо осем категории, като в категорията „Медия“ призът бе за Силвия Чавдарова от в. Черноморски фар”.

Наградата получи издателят на вестника Димитър Николов, който развива успешен медиен бизнес и във Великотърновска област с вестниците „Седмицата” и „Кореспондент”.

„Аз приемам наградата като признание за регионалната преса, тъй като от месец юни представлявам Асоциацията на регионалните медии в България, част от която е и в.  „Черноморски фар” със стогодишната си традиция. Няма как да не се вълнувам, защото аз съм у дома си, тъй като съм продукт на Великотърновската книжовна школа. Живеем в свят, в който информационните технологии вземат превес и интелектуалният труд ще се котира все повече. Тази награда е преди всичко заслуга на колегите от „Черноморски фар”. Аз, като издател и мениджър, се стремя да култивирам в тях една философия, която да стимулира те да вложат труда си и да дават принос в служба на индустрията, но най-вече на обществото. Благодаря ви!”, изтъкна Димитър Николов.  Годишната награда за цялостен принос в сектора за учене на възрастни бе присъдена на инж. Стефан Шулев – директор на Национална професионална гимназия по горско стопанство – Велинград.

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *