Ветераните от „Манчестър Юнайтед“ положиха цветя пред плочата на Кирил Ракаров в Павликени

0

Ветераните от  поднесоха цветя пред паметната плоча на Кирил Ракаров и научиха историята на най-известния футболист от Павликени.

Те посетиха Павликени по покана на кмета инж. Емануил Манолов и на търновския фенклуб и неговия ръководител Емил Йорданов.

В незабравим спомен се превърна гостуването на англичаните. Стотици фенове на футбола дойдоха на градския стадион „Ганчо Панов“, за да видят отблизо своите любимци. Мнозина пожелаха да си направят селфи с тях или да вземат автограф. 13 от изявените футболисти излязоха на терена – Ник Кълкин, Джонатан Грийнинг, Лий Мартин, Дейвид Мей, Кристофър Каспър, Бенджамин Торнли, Майкъл Грей, Сами Макилрой, Даниъл Уебър, Ръсел Бредмор, Дерек Бразил, Лий Хендри и Кийт Гилеспи. Те размениха и по пет дузпи с домакините от ОФК „Павликени“.

„Футболът при нас има почти 100-годишна традиция. До ден днешен клубът е сменил много имена, за да остане с днешното ОФК „Павликени“. Прочути играчи са радвали павликенската публика. Сред тях е и Кирил Ракаров, пред чиято памет ще поднесем цветя днес“, каза кметът. Той допълни, че гостуването на „Манчестър Юнайтед“ добавя нова страница в историята на павликенския футбол.

 

 

 

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *