Поход от Велико Търново до манастира „Св. св. Петър и Павел“ закрива есенната кампания „Движи се и победи“

 

Поход до манастира „Св. св. Петър и Павел“ през Арбанаси поставя финала на есенната кампания „Движи се и победи“. Събитието се провежда днес като са предвидени два маршрута, съобщиха от Регионалната здравна инспекция.

Тръгването и в двата варианта е от кв. „Асенов“. Първият маршрут ще е през висящия мост над р. Янтра и по традиционната пътека през Дълбок дол до Ксилифор. Продължението е по червена маркировка към телевизионната кула, пресича се шосето за село Шереметя – село Арбанаси и по платото след около 30 – 40 минути се достига до манастира. Вторият е отново през висящия мост над р. Янтра и по традиционната пътека към Дълбок дол, където се отклонява по зелена маркировка вляво към Голямо лако. Продължението е по червена маркировка към конната база, пресича се шосето за село Шереметя – село Арбанаси и по платото след около 40 минути се достига до манастира. Осигурени са водачи от изходните пунктове. Регистрация на преминалите маршрута ще се случва в района на манастира – до 14.00 часа.
От инспекцията напомнят, че за големите награди на кампанията могат да се състезават хората, преминали най-малко два от трите етапа.
Инициативата е в рамките на Програма „Здрави деца в здрави семейства” на Община Велико Търново и РЗИ.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Content is protected !!