С Мото поход клубовете на Зонта в България и Румъния ще отбележат 100 годишнината си

 

Събитието  е част от Тържествената ни програма за честване на 100 годишнината на Зонта интърнешънъл – една от най-влиятелните международни организации, работещи за по-добър живот на жените и момичета.

Походът има за цел да събуди общественото съзнание и да предизвика промяна на остарели стереотипи и социални настройки,  поради които  домашното насилие все още е неизменна част в много семейства; насилието в училищата нараства  с тревожни темпове и все още има момичета, които стават майки и съпруги преди да са навършили 18  години.

Маратонът ще обхване градовете в България и Румъния, в които има клубове на Зонта , като  започва от София, минава  през Пловдив, Стара Загора, Бургас, Варна, Русе, Плоещ и завършва във В.Търново.

Дата  на посрещане и провеждане във Велико Търново : 17.10.2019 год.

Място на посрещане: „Паметник на „Асеневци“ на Художествената  галерия „Б.Денев“

 Начален час:  17,30

Мото походът пренася знамената на стогодишнината на Зонта, което ще се предава тържествено от президент на президент, заедно със специално  послание към следващите поколенията.

Знамето и посланието ще бъдат предадени за съхранение в Националния исторически музей, след приключване на похода.

Допълнителна информация за събитието и пълен маршрут можете да намерите на следния линк : https://www.facebook.com/events/2420725274865032/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Content is protected !!