Димитър Николов, кандидат за общински съветник от ПП ГЕРБ: Горна Оряховица се нуждае от успели  хора, лидери в своите професии!

0
Местното самоуправление на Горна Оряховица и останалите общини в страната изпитват крещяща нужда от успели и свободни хора, лидери в своите професии, които са готови да предоставят своята експертиза безкористно, в услуга на своите съграждани и в полза на обществото. Аз съм от онези преки свидетели, които помнят как функционираше местният парламент в първите години на прехода и демокрацията. Общинските съветници изпълняваха този си ангажимент  безвъзмездно, но  за сметка на това бяха възприемани като обществения елит на града и региона.
Водеха  се ожесточени спорове и дебати, но никога не си позволяваха лукса да поставят своите и политическите си пристрастия над обществения интерес. За съжаление през последните години се наблюдава тревожната тенденция за подмяна на обществения елит. Откровено вече се говори за номинални съветници, лица без собствена биография, които в подходящия момент се активират като инструмент и средство за натиск  от своите покровители. Едва ли е случайно, че институцията Общински съвет се ползва с критично ниска степен на доверие сред гражданите.
Ангажиментът на общинския съветник трябва да се разглежда като кауза, престиж, като форма на обществено служение, но в никакъв случай като инвестиция, която ще се изплаща в рамките на четири години.
В състава на последния Общински съвет, групата на ПП ГЕРБ си поставихме за цел част от регламентираните ни възнаграждения, да се отделят в полза на различни каузи и обществени нужди. Не винаги  се получаваше, но вярвам че този модел на поведение ще се развива и усъвършенства.
Целият ми съзнателен живот, вече повече от 25 години, е свързан с масовите комуникации. Професионалната ми биография е преминала почти изцяло в частния сектор, който е единственият безпристрастен арбитър за умения, качества и компетентност.
Като журналист и издател една от каузите ми е борбата с фалшивите новини, които се очертават като обществен враг N1.
И ако социалните мрежи са полето, то фалшивите новини са основният арсенал на хибридните войни. Фалшивите новини въвличат във фалшиви каузи, фалшивите каузи раждат фалшиви герои!
Повече от десет  години развивам издателска компания от свое име и за своя сметка.
 В шестте ни печатни издания работят повече от 40 постоянно заети специалисти. Растежът на лидера се измерва с растежа на хората, които увлича след себе си!
В съвременния свят  на информационните технологии все повече ще се котира интелектуалния труд. Задачата ни е да възпроизвеждаме висококвалифицирани кадри. Амбицията на нас като лидери е да инвестираме в такива кадри, които да използват интелектуалния си ресурс в полза на индустрията и в служба на обществото.
Моят апел към Горна Оряховица се състои в амбиция, перспектива, екипност и лидерство!

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *