Кандидатите на „Демократична България“ посетиха Дневния център за възрастни в кв. „Бузлуджа“

0

 

Десетки въпроси зададоха хората от Дневния център за възрастни в кв. „Бузлуджа“ във Велико Търново при срещата си с представителите на „Демократична България“. На място в центъра, който се ползва от около 50 души, отидоха кандидатът за кмет адв. Калоян Янков и кандидатите за общински съветници Елена Чамуркова, Якоб ван Бейлен и председателят на Лекарския съюз д-р Христо Димитров.

Хората се интересуваха от проблемите с газификацията, ТЕЛК-овете, от неуредиците в съдебната и здравната системи. Те задаваха и въпроси, свързани с инфраструктурата в кв.“Бузлуджа“ – кога ще се асфалтират вътрешните улички, дали паркът ще бъде благоустроен, как може да се реши проблема със замърсяването на въздуха, защо жилищните блокове са опасани от кабели и дали общината има ресурс да принуди мобилните оператори да премахнат антените си от покривите на жилищата.

Пред потребителите на социалната услуга кандидатът за кмет адв. Калоян Янков подробно разясни акцентите в управленската програма на „Демократична България“. Той очерта приоритетите – почтено управление, ускорено икономическо развитие, чист въздух и опазване на културно-историческото наследство.

„Градът има нужда от ново управление, нова енергия и нова власт, защото досегашните мандати показаха, че Велико Търново се намира в една летаргия и е застинал в развитието си“ коментира Янков. Оказа се, че колегите му Елена Чамуркова и Якоб ван Бейлен вече са идвали в дома – тя като журналист, за да пише репортаж за проблемите и ежедневието на хората, а той е водил холандски духов оркестър. Бейлен каза още, че в управленската си програма „Демократична България“ предвижда създаването на карта “Търновград”. Тя ще е насочена към възрастни великотърновци, които са в неравностойно положение или имат своите заслуги за развитието на старата столица. С нея те ще могат да посещават безплатно всички културни институции – музеи, театър, кино.

Д-р Христо Димитров бе най-подробен в отговорите си. Той обясни на хората как могат да преодолеят неуредиците при изваждането на медицинско за постъпване подобен тип социални услуги, посъветва ги кога е най-добре да си поставят противогрипна ваксина и им даде редица здравни и практически съвети.

 

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *