Павел Граматиков с най-добра снимка на Празника на Самоводската чаршия

0

 

Близо 2 000 лв. събраха дарители за общинския Фонд „Ин витро“

Горнооряховчанинът Павел Граматиков спечели голямата награда в благотворителния конкурс за най-добра снимка на Празника на Самоводската чаршия. Той получи  сребърна роза, изработена от търновския куюмджия Тодор Кушлев. Второ място зае търновският предприемач Любомир Марков, а трето – Пламен Цветанов. Те бяха определени от фотографа Марина Чамуркова – жури на конкурса.

На официална церемония миналата вечер в Изложбените зали  беше връчена и специалната награда от онлайн гласуването, което се проведе от 30 септември до 10 октомври, както и награда за най-млад участник. Най-много лайкове събра  Димитър Атанасов, а най-малкият фотограф се оказа 11-годишната Дара Джанабетска.

Изложбата с  фотографии на Празника на Самоводската чаршия  бе организирана от Общинската туристическа агенция „Царевград Търнов“. До 30 септември бяха изпратени 137 снимки, от които бяха избрани 41.

По време на церемонията Борислав Йорданов връчи грамоти на всички майстори от Улицата на занаятите и на „Джуниър Бенд” при СУ „Емилиян Станев”, които зарадваха гостите с изпълненията си.

Освен това гостите на церемонията подкрепиха Фонд „Ин витро“, като за откупиха цветните чадъри с благотворителна цел. Близо 2 000 бяха събрани в подкрепа на семейства с репродуктивно проблеми.

Общинският фонд „Ин витро” е създаден през 2012 година. Само за първата година са отпуснати 30 000 лева за 16 двойки с репродуктивни проблеми, а ежегодно от него се изплащат около 70 000 лв.. От създаването на програмата до 2019-а са спонсорирани 158 опита. Благодарение на програмата са родени 59 деца,  част от които бяха сред посетителите на експозицията.

Изложбата е финалното събитие от Нощ на Самоводската чаршия и Фестивал на занаятите 2019, които събраха над 40 000 посетители на есенния празник от 20 до 23 септември.

Тя ще остане отворена за посещение в Изложбени зали „Рафаел Михайлов. Всеки, който направи дарение над 30 лева, ще получи като подарък една от 41 фотографии, представени в нея.

Снимки: http://regnews.net/

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *